
"Bu elbiseyi daha ne kadar dikeceksin?" derseniz,
"Benim, kendime ait bir tanecik kalana kadar" diyeceğim...
Hani sarı batik desenlisini diktim arkadaşım almıştı ya, kızılderili dediğim elbiseyi de kardeşim aldı ben de bu maviyi diktim kendime yeniden. Hatta bir okuyucum da nasıl diktiğimi sormuş, ben de kendisine engin tecrübelerimle (!) kafadan attığım elbisemi anlatayım istedim ve aşağıda şablonu hazırladım. (Resmin üstüne tıklarsanız büyüyecektir.)

1-2-3 numaralar büst ile ilgili;
1. resimde 70 cm - 30 cm'lik bir dikdörtgen kesiyoruz.
2. resimdeki gibi ikiye katlayın, kumaşın yüzü her iki yönden de size bakmalı katlanınca. Şimdi üstünüze göre sıkıca işaretleyin büstünüze koyup, ben kendi ölçülerime göre devam ediyorum.
3. kırmızı işaretli yerden, kumaşı 4 kat olacak şekilde dikiyoruz.
Ön ve arka etek kesimleri.
4. eteklerin ön ve arka ölçüleri verilmiştir. Katladığınız kumaşın kat yeri noktalı çizgili yerler. Ön etek için 21 cm en yukarıdan ve 43 cm en alttan. Boya gelince benim için 110 cm kullanmışım ama siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Arkası için yine katladığınız yerden içeriye doğru üstten 17 cm en alttan da 33cm. Neden ebatlar farklı diye sorarsanız ön etekte, tam ortadan bir pile yapacağız da ondan.
5. Eteğinizi toplu iğne yardımı ile büste iliştirin ve ön eteğin üst ve tam orta kısmına bir pile yerleştirin. İki tarafa da taşan eşit bir pile şık durur ama isterseniz büzgüler de işe yarar.
6. 3 cm - 120 cm ebatlarında bir şerit kesin ve kırmızı kesik çizgili yerleri üst üste getirecek şekilde tersten 0,5 cm içerden dikin ve düzünü çevirin. Ölçülere sabit kalmak zorunda değilsiniz, bu elbisenizin askısı olacak. İsterseniz bir kurdele de kullanabilirsiniz.
7. Son olarak askının geçeceği yeri oluşturmak için 10 cm - 13 cm'lik bir parça kesiyoruz ve ön pileyi ortalayarak büste içten tutturuyoruz. Birer santim içeriden kırmızı çizgilerin gösterdiği şekilde büste dikiyoruz. Kenarları dikince bir de ortadan dikerek iki okun gösterdiği yönden askılarımızı sokacak şekilde tünellerimizi oluşturuyoruz. (Bu parça için; Sadece kırmızı çizgili yerleri dikin.)
Eteklerin kenarlarını da birleştirince elbisemiz bitiyor. Ön tünellerden askıyı geçirip artık giyebilirsiniz.
Yahu yavaş gel cadı'm bu ne hız :))
YanıtlaSilSınav stresini atınca koptun sen :))
Ama mavisi çoooook şirin olmuş. Bu modele bu renk de cuk oturmuş :))
Volkan - Kaldera; Hız mııı, pc doldu fotoğrafla hepsi yazı sırası bekler:) Yaşasın sınavsız boş günler.
YanıtlaSilsuzy çok hızlısın gerçekten bir hafta nete giremedim neler neler yapmışsın
YanıtlaSilayrıca çok teşekkür ederim elbisenin nasıl yapıldığını gösterdiğin için:)
Çiğdem; ne demek, tabi hazırlarım yeter ki vaktim olsun. Ben teşekkür ederim tekrar bloğuma geldiğin için:)
YanıtlaSilmerhaba ben moda tasarım öğrencisiyim ama modelleriniz ve yaratıcılığınız eğitimini almama rağmen bana bile yol gösterici harikasınız tek kelimeyle:)
YanıtlaSilmerhaba ben yeni müptelanızım:) moda tasarım öğrencisiyim ama pratik tasarımlarınız ve yaratıcılığınız eğitimini almama rağmen bana bile yol gösterici tek kelimeyle harikasınız:)
YanıtlaSillulu: Çok teşekkür ederim. Keşke seninle okul arkadaşı olsaydık di mi blog arkadaşı olacağımıza...
YanıtlaSilyeni olduğum cok belli farkında olmadan 2 farklı mesajla aynı şeyleri söylemişim iletilmediğini sanarak :) okulda not kaygısı, proje-defile stresi... burda estetik ve kullanıslı olan herşey tasarım alanında..ben seninle blog arkadası olmaktan büyük bi mutluluk ve onur duydum ablacım :) okulda hocaların beklentilerine cvp vermekten kendi gereksinimlerini unutuyor insan..
YanıtlaSilLulu: okulda sınav olurdu dimiii:) unutmuşum:) iyi ki tanıştık canım. Yine de moda öğretmenlerinin sınavlarını işletme sınavlarına tercih ederdim.
YanıtlaSilabla oturum açmayı öğrendim:))) birazdan kumaşcıya gidip paramın son kuruşuna kadar kumas alıcam tüm tecrübelerini denemek istiyorum büyük bir sabırsızlıkla:)
YanıtlaSilLulu: sakın öyle bişey yapma. Kumaşlara o kadar para harcama. Dikebileceğin kadarını al. Deli kız...
YanıtlaSilpaniğe gerek yok ablacım benim 2-3 cuval kadar kumasım var zaten kumas bana hep lazım ama dersler için değil kendim için kumas alıcam biraz zaten pahalı kumaslar değil ucuz ihrac fazlası kumaslardan alıyorum hep:)) hoşuma giden her kumastan biraz biraz alıyorum elimin altında olsun diye:))
YanıtlaSilLulu: tamam o zaman. Kendine al derse de al tabi ama öyle paranın son kuruşuna kadar yapma, abartma:) İhraç fazlası olanlar mııı? iştahım kabarıyor bak:) Benim uzun zaman olmuş belli ki kumaş almıyorum, salyalarım akmaya başladı:) hehe:)
YanıtlaSilablacım kumaslarımı aldım ve geldim alırken keyifliydi ama gelirken kollarım koptu :p
YanıtlaSilamaaaaa kumas almaya giderken cok hoş bir kaban gördüm vitrinde bende kumascıda ihrac fazlası fitilsiz kadifeler görünceeeee metresi 3 lirayaaa kaşe pelerinden vazgectim hemen ve kaban olmasada kadife uzun ceket yapmaya karar verdim :) hayalimde çok güsel bakalım pratikde nasıl olcak..
Lulu: haade hayırlısı:) dik de görelim. Meraklandırma yahuuu...
YanıtlaSilacaba yaptıklarnızı satıyormusnz
YanıtlaSilacaba yaptıklarınızı satıyormusunuz
YanıtlaSilVuslat: Geçen yaz satıyordum ancak pasaj'dan pek yanaşan olmadı. Genelde giyim eşyalarını kullanıcı deneyerek satın almak istiyor. Ya da satış sonrası iade gibi sorunlar çıkıyor ki bu da maddi zarar demek. Eh insan çalışmayınca maddiyat da daha büyük sorun oluyor. Dolayısı ile satmıyorum artık.
YanıtlaSilama bu tam benlik olmuşşş :) ellerine sağlıkkkkk harikasın harikaa
YanıtlaSilmiss: ama kaptırdın kardeşime... Çok zayıfladığım için olmuyordu verdim. Beğenmene sevindim ama:) öptüm bide bi de aretten özledim çok.
YanıtlaSilozaman bu akşam maaçta görüşmek dileğiyle sırf senin için gelicem haberin olsun canıııım cewabını bekler esenlikler dilerim
YanıtlaSilozaman bu akşam maaçta görüşmek dileğiyle sırf senin için gelicem haberin olsun canıııım cewabını bekler esenlikler dilerim
YanıtlaSilmiss: kardeşim bizde de ben gelmiycektim bu akşam. Yine de o çıkmak isterse çıkarız. Seni gsmden ararım geleceksek. Öptüm:)
YanıtlaSilselam etekler kac parca kesilecek anlamadim yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler
YanıtlaSiladsız: ön etek bir parça, ve arka etek 1 parça olmak üzere 2 parça.
YanıtlaSilşişkolara hiç elbise yokmu onlar çıplakmı gezsinler? bütün siteleri gezdim halama göre bir şey yok naapalım? bu memlekette herkez 0bedenmi sağınıza solunuza bakın türk kadını biraz tombul biraz kalçalı biraz da pis boazdır
YanıtlaSil