Kaşe kumaşla çalışmak çok zevklidir kenarları sizi uğraştırmaz. Kesin gitsin, kaçma yok, tülerme yok... Burda dergisini okurken tanımıştım bu kumaşı. Denemekte fayda var diye düşündüm ve pratik bir yelek yaptım. Gerçi yelek mi denmeli bilmiyorum ki benim üzerimdekine?!?
Bu kumaşla Lili'ye kırmızı başlıklı kızın pelerinini yapacaktım ama bu dokunun biraz batması beni vazgeçirdi. Minik Lili'nin hassas teni zaten alerjik...!
O minik kaşe parçası ile de şu elbisemin mantığına benzer bir yolla bu yeleği yaptım. Kalıpsız ve tamamen uydurma. Elle bile dikilebilecek kadar az dikiş.
Bence sonuç çok şık oldu da keşke en azından kollarımı kapatacak kadar kumaşım uzun olsaydı, bu kış üstümden çıkarmazdım. E nasıl şık olmasın renk kırmızı olunca...
Yapım aşamaları çok basit olduğu için çizdim. Ben elimdeki kumaşın ölçülerini yazdım elbette, ama siz kendi kumaşınıza göre ayarlayın.
1. 80-150 cm dikdörtgen kaşe kumaş.
2. O kumaşın resimdeki gibi karşısına geçip üst iki ucunu alt iki ucuna getirin. Çizgili yerler kat yeriniz.
3. Yine ikiye katlıyoruz, yine çizgili yerler kat yerimiz. Toplam dörde katlamış olduk.
4. Şimdi boyun ve omuz şeklini veriyoruz. Kat yerinden 3cm aşağıdan kesmeye başlıyoruz orta kata doğru ve son olarak da yaka kısmını ayırıyoruz. Kırmızı yerler keseceğiniz şekildir.
5. İkiye geri açtığınızda (iki kat) bu şekilden olmalı elinizde. Şimdi üstteki parçayı, mavi orta çizgiden ayırın.
-Üstte noktalı çizgili yerleri dikin orası omuzlarınız.
- Şimdi üzerinize giyip ön kısmı iğne ile tutturarak kol altından ne kadar dikeceğinize karar verin. Burasını kendi bedeninize göre ayarlamalısınız. Üstten dikişlerle kol altından bele kadar, kırmızı noktalı çizgili yerler dikiş yeriniz. Onların yanındaki mavi çizgiler makasla kemer yuvası keseceğiniz yerler. Orayı da göz zevkinize göre karar verin. Tam bele de olabilir, göğüs altına da... Keyif sizin:)
- Kapanması için şu GD-kot montun dümelerinin siyahını ya da içten çıtçıt koymayı düşünüyorum ama biraz daha böyle yaka bağır açık takılayım ondan sonra.