Yukarıdaki şekilde anlatmaya çalıştığımı söze dökmem gerekirse:
1. şekilde: İlk olarak ön ve arka parçalar için kumaşımızı ikiye katlıyoruz (çizgili yerler kat yeri) ve 30 cm genişlikte iki dikdörtgen kesiyoruz. (Açtığınızda dikdörtgenleriniz 60 cm genişlikte olacak!) Dikdörtgenin uzunluğunu siz ayarlıyorsuzun. İster kısa elbise, ister uzun, ister benim gibi uzun kısa... Size kalmış. Kol yuvası keserken dikdörtgenin üzerinden 16 cm aşağıya ve 5 cm yakaya doğru (içeriye) oyuk açıyoruz. Kol yuvasını tam paralel bir çizgi değil de kolunuzun oturacağı yeri bir iki santim daha meyilli kesin. Böylelikle üzerinize daha iyi oturacaktır. Astarlamak isterseniz aynı şekilde astarı da hazırlayın sadece üstten 1-2 cm kısa olsun!
2. şekilde: elbisenin kollarını hazırlıyoruz. Yine ikiye katlıyoruz ve (benim için boy 57 cm), en 20 cm olarak dikdörtgenlerimizi hazırlıyoruz. Yine kol yuvalarını, bedenin ön ve arka kısmına yaptığımız gibi kesiyoruz.
3. Şimdi bütün kol yuvalarını birleştiriyoruz.
4. Artık elbisemiz neredeyse hazır. Yakanın etrafına birkaç sıra lastik geçersek yakamız büzgülü olur. Kollar için de 3-4 cm içeriden 2 sıra lastik dikelim. Son olarak isterseniz de bel kısmınıza dikebilirsiniz. Ben sadece kemer kullandım.
Not: İnce - makine lastiği makinenin masurasına sarılarak kolayca dikilebiliyor. (Burada ilk lastikli çalışmam var.) Sararken germeye çalışın. Gerisi normal bir dikiş işlemi gibi. Eğer makineniz bunu yapma için uygun bir model değilse zigzag ayarında dikerken zigzagların arasından ince lastiği gererek de lastiği dikebilirsiniz.
Dikecek olanlara kolaylıklar diliyorum. Soru soran, güvenen ve hayalgücümü zorlayan herkese teşekkürler.